Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sulc domácí

9. 12. 2012

vepřové nožičky 3-6 kusů

vepřové koleno 1-2

vaříme tak aby vše bylo potopeno několik hodin, přidáme divoké koření (nové koření, jalovec, bobkový list, kuličky pepře, cibule, poté zcedíme a přefiltrujeme přes utěrku nebo papírový ručník 

vajíčko 1-2

mrkev na lolečka

cibule (+šalotka)

hrášek

fazolky (nakládané)

olivy

kapary

pepř nakládaná

sůl, pepř

maso z kolena obereme a vše naskládáme do mističek a zalejeme vyvařenou přefiltrovanou "hmotou", necháme pozvolna tuhnout, když se to dá na mráz nebo do ledničky pro rychlejší ztuhnutí, tak se ztratí čirost nálevu.

Podáváme zakápnuté octem a s cibulí podle toho, kolik cibule již je v základu, pokud hodně, tak už další pidávat nemusíme. Chleba